La Regidoria d’Esports de Crevillent reactiva el programa Esportusalud
  • Després de la paralització ocasionada per la pandèmia, l'Ajuntament i el Departament de Pediatria del Centre de Salut reprendran el 2 de novembre aquest programa que pretén combatre l'obesitat infantil i el sobrepés en edats primerenques mitjançant activitat física i educació nutricional, amb la participació de prop de mig centenar de xiquets i xiquetes

Crevillent (22/10/2021).- La Regidoria d'Esports i el Departament de Pediatria del Centre de Salut de Crevillent van anunciar ahir per la vesprada la represa del projecte Esportusalud en el municipi crevillentí, després de l'aturada ocasionada per la pandèmia de la COVID-19. Un programa que té com a objectiu disminuir la incidència del sobrepés i l'obesitat infantil mitjançant la realització d'activitat física programada i la promoció d'hàbits de vida i alimentació saludables.

El regidor d'Esports, Marcelino Giménez, ha comunicat que el programa d'entrenament tornarà el dimarts 2 de novembre al Pavelló Félix Candela, i tindrà una continuïtat setmanal, amb activitats tots els dimarts i dijous des de les 18.00 fins a les 19.00 h, amb la pràctica d'esports adaptats, sense estar basats en la competició, i acompanyats d'exercicis per a millorar la força, flexibilitat, resistència i agilitat, sempre d'una forma amena i divertida.

Segons assenyala el responsable de Pediatria a Crevillent, Antonio Puig, l'aspecte preventiu és un factor clau a destacar amb la posada en marxa d'aquest programa, mitjançant el qual s'està portant el seguiment de prop de 50 xiquets i xiquetes de la localitat amb edats compreses entre els 7 i 14 anys i inclosos en el programa de control del sobrepés i obesitat infantil que ve desenvolupant el servei de Pediatria del Centre de Salut de Crevillent.

Puig ha explicat que en aquest control periòdic es realitza el mesurament de la seua composició corporal (pes, altura i percentatge de massa grassa), dels perímetres de cintura i maluc, així com un control dietètic i nutricional de totes i tots els participants. I ha incidit també en la importància de realitzar activitat física i d'evitar el sedentarisme, revertint en una millora de la salut dels més xicotets.

Entre els propòsits d’Esportusalud està motivar i fomentar la pràctica d'esport entre la població infantil i assessorar sobre hàbits saludables d'alimentació i activitat física, tant amb els infants com amb els seus familiars. “Des de la nostra regidoria recolçarem sempre els projectes i iniciatives com aquesta, que pot repercutir molt positivament en la prevenció de futures patologies i que tenen efectes molt beneficiosos en la vida diària de la nostra població” ha afegit l'edil d'Esports.

Últimes entrades