Crevillent aposta per una Sant Silvestre segura amb un exhaustiu protocol anticovid
  • Certificat Covid com a requisit, lliurament escalonat de dorsals, mascareta obligatòria abans i després de la carrera i separació dels participants en calaixos delimitats abans de l'eixida, són algunes de les mesures establides per l'Ajuntament i el Club Marathon Crevillent per a garantir la seguretat sanitària

Crevillent (28/12/2021).- L'alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, el regidor d'Esports, Marcelino Giménez, i el president del Club Marathon Crevillent, Antonio Mas, han presentat aquest matí en el Saló de Plens un protocol de mesures per a garantir la seguretat sanitària en la XXXV edició de la Sant Silvestre Crevillentina.

Amb la finalitat de garantir un esdeveniment segur, s'han acordat mesures com l'obligatorietat de portar mascareta en les zones d'eixida i calfament, i fins que s'arribe a l'Avinguda Sant Vicent Ferrer, un carrer ample que permet mantindre separació entre participants. S'haurà de portar la màscara durant tot el recorregut per a utilitzar-la en arribar a meta.

Els corredors estaran separats per calaixos en la zona d'eixida de manera que es podrà mantindre la distància de seguretat. Quan falte un minut per a començar la carrera es trauran les cintes que delimiten els calaixos per a realitzar una eixida conjunta.

A més, el regidor d'Esports ha comunicat que serà obligatori mostrar el Passaport Covid en la recollida de dorsals, la qual es realitzarà de manera escalonada durant els dies 29, 30 i 31 en un local espaiós situat al carrer Salnitre, que comptarà amb totes les mesures higienicosanitàries pertinents.

El president del Club Marathon ha explicat que es condicionarà un corredor postmeta més ample de l'habitual per a conduir als participants a la zona d'avituallament on no serà possible parar, sinó que es repartirà l'avituallament a la mesura que vagen passant els participants, comptant sempre amb màscara. Hi haurà màscares de recanvi en la zona de meta per si algun participant la perd o es desbarata durant el recorregut.

D'altra banda, l'alcalde de Crevillent ha recomanat al públic assistent evitar aglomeracions i situar-se en llocs on siga possible mantindre la distància de seguretat, ja que la Sant Silvestre és una prova de 10 quilòmetres que compta amb un ampli recorregut i passa per moltes zones de la localitat. I ha afegit que s’està estudiant que l'Ajuntament limite l'aforament en les zones de major afluència com a Avinguda de Madrid o la Plaça de la Constitució.

S'habilitarà durant la carrera un lloc de coordinació que estarà situat en la consergeria del Gimnàs Municipal, on hi haurà representants de la Policia Local, Protecció Civil, el coordinador d'Emergències i el responsable polític.

Des de l'Ajuntament i des del Club Marathon Crevillent han volgut agrair també la col·laboració de tots els col·lectius implicats en aquest protocol com són Protecció Civil, Policia Local, Creu Roja, les brigades municipals d'Obres i Serveis i l'àrea d'Emergències.

Últimes entrades