Crevillent tanca instal·lacions municipals a l´aire lliure davant l´avís roig activat per altes temperatures

Entre les mesures adoptades, el tancament del cementeri municipal així com la suspensió d´activitats a l´aire lliure que es realitzen en instal·lacions públiques; també romandran tancats el Parc de Muntanya de San Cayetano i l´àrea recreativa de la Palaya; i queda prohibit realitzar activitat física en instal·lacions esportives municipals i parcs públics

Crevillent (18/07/2023).- L'alcaldessa de Crevillent, Lourdes Aznar Miralles, després de consultar les informacions dels tècnics municipals, ha emés un bàndol per a donar a conéixer a la ciutadania el conjunt de mesures adoptades davant l'activació de l'avís nivell roig de preemergència per part tant de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) com de l'Agència de Seguretat i Emergència.

Aquest avís especial de fenòmens meteorològics adversos queda activat perquè existeix un risc extrem des de hui fins dijous que ve 20 de juliol per temperatures que podrien aconseguir els 42°.

Aquest fenomen d'altes temperatures són una amenaça per a la salut de les persones i, especialment per als anomenats grups de risc. A més, la calor per damunt dels 30° o quan supere la temperatura corporal, pot ser un seriós risc per a la salut.

Per a evitar les conseqüències negatives que poguera ocasionar aquest episodi de temperatures altes, per part d'alcaldia s'informa de les següents mesures adoptades i que es posaran en pràctica hui i demà dimecres:

• S'han donat instruccions a tots els departaments d'aquesta administració perquè des de hui i mentre dure l'onada de calor, es reorganitzen els serveis públics amb l'objectiu que no hi haja sobreexposició al sol, així com el tancament del Cementeri municipal a més de la suspensió d'aquelles activitats organitzades per l'Ajuntament o que es realitzen en instal·lacions públiques a l'aire lliure, com a escoles d'estiu, campus esportius, etc.

• Romandran tancats el Parc de Muntanya de Sant Cayetano i l'àrea recreativa de La Palaya. No es podrà realitzar activitats esportives a l'aire lliure en les instal·lacions esportives municipals i parcs públics de la localitat durant el període d'avís de risc extrem.

Quant a les recomanacions, des de l'Ajuntament de Crevillent es fa saber que:

• A la població se li recomana no realitzar activitats físiques, ni esportives a l'aire lliure i sobretot en les hores de major intensitat de calor i d'exposició al sol, romanent en llocs sota sostre o a l'ombra i ventilats.

• Es recomana encaridament a la població que s'abstinguen de realitzar qualsevol tipus d'esport en la Serra de Crevillent durant els dies que estiga actiu l'avís de risc extrem.

És probable que al costat d'aquest Bàndol s'establisca un avís de preemergència de risc alt o extrem per incendis forestals, per la qual cosa caldrà estar atent a les instruccions que es donen per a evitar el risc d'incendis forestals.

Finalment, en el bàndol signat per la primera edil s'explica que en matèria laboral correspon a les pròpies empreses establir les mesures organitzatives en seguretat i salut en el treball per a protegir els treballadors i treballadores durant aquesta jornada d'altes temperatures.

Últimas entradas

Las cookies de este sitio web se usan para personalizar el contenido y los anuncios, ofrecer funciones de redes sociales y analizar el tráfico. Además, compartimos información sobre el uso que haga del sitio web con nuestros partners de redes sociales, publicidad y análisis web, quienes pueden combinarla con otra información que les haya proporcionado o que hayan recopilado a partir del uso que haya hecho de sus servicios.Ver política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies