Esports i el Club Marathon presenten la XXXVII Sant Silvestre Crevillentina 2023

Esta prova, organitzada pel Club Marathon des de 1981 i amb un recorregut homologat per la RFEA de 10 km, se celebrarà el pròxim 31 de desembre a partir de les 17:30 hores

Crevillent (23/11/2023).- L'alcaldessa de Crevillent, Lourdes Aznar Miralles, el regidor d'Esports, David Amorós Candela, i el president del Club Atletisme Marathon de Crevillent, Antonio Luis Mas Mas, van presentar en la vesprada d'ahir dimecres l'edició XXXVII de la Sant Silvestre Crevillentina 2023. Aquesta prova esportiva donarà el tret d’eixida a les 17.30 hores el dia 31 de desembre des del Passeig de Fontenay.

L'alcaldessa Lourdes Aznar va explicar que “Crevillent vibra eixa vesprada en una prova que ja porta 37 edicions i amb molt de prestigi en estar el circuit homologat i inclòs en el calendari internacional de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA)”. La primera edil va afegir que “som la segona Sant Silvestre en el ránking de la RFEA, només per darrere de la vallecana”, al mateix temps que va agrair “el treball del Club Marathon i de la col·laboració de Policia Local, Protecció Civil, patrocinadors, personal tècnic de la Regidoria d'Esports i del club”. Lourdes Aznar va animar a tots els veïns i veïnes a eixir al carrer per a participar o presenciar este esdeveniment, “tal com es fem any a any”, va afegir.

El regidor d'Esports, David Amorós, va destacar que “a Crevillent es fan moltes coses molt bé i una d'elles és la Sant Silvestre”. L'edil va aprofitar l'ocasió per a manifestar que esta presentació de la prova es va decidir fer abans de la celebració del Consell d'Esports en el Saló de Plenaris de l'Ajuntament de Crevillent perquè “hui és el Club Marathon el que presenta la Sant Silvestre i demana el voluntariat de tots els clubs del municipi, i un altre dia serà un altre club el que demanarà la col·laboració de tots per a un altre esdeveniment”. Amorós va recordar que “hem aconseguit que el circuit homologat de la Sant Silvestre Crevillentina siga triat per a ser seu del Campionat d'Espanya 10K en Ruta el pròxim 6 d'abril, dia en què vindran els millors atletes d'Espanya a la nostra localitat i no és perquè fora un visionari per a plantejar aquesta proposta, sinó perquè la prova ja de per si mateix estava molt ben organitzada i podia ser molt fàcil que ens ho concediren i així ha sigut”.

Per part seua, el president del Club Atletisme Marathon de Crevillent, Antonio Luis Mas, va comentar que “este circuit de la Sant Silvestre està homologat per la RFEA des de fa més de deu anys” i en esta competició “convergeixen dos punts, d'una banda l'elit amb marques internacionals tan bones com les que es presenten a la vallecana, i, per un altre, atletes populars que venen a participar en un ambient festiu, tenint en compte que tot el poble es bolca als carrers”. Així mateix, Antonio Mas va avisar que “els atletes professionals que venen a fer marca comproven el complicat que és el circuit que tenim ací”. El president del Club Marathon va agrair a l'Ajuntament la seua col·laboració, així com als patrocinadors, Protecció Civil, Policia Local i a tots els voluntaris que es presten ajuda eixe dia.

La Sant Silvestre Crevillentina repartirà 8.525 euros en premis en metàl·lic entre totes les categories i com a regal tots els corredors tindran una samarreta commemorativa i la tradicional catifeta de la Sant Silvestre. Segons estimacions de l'organització, s'espera la participació d'unes 1.800 persones entre atletes populars i d'elit. Des del club atlètic recorden la participació d'atletes d'elit de passades edicions com Yésica Mas, campiona d'Espanya en Marató, que va competir en l'edició de 2022; Andreu Blanes, guanyador de la Serre Zinal a Suïssa, participant l'any 2021; o l'actual rècord d'Europa en 3.000m., Mohamed Katir, en les edicions de 2019 i 2018.

A més, existeix la possibilitat de realitzar la Sant Silvestre de manera virtual. En este cas es pot triar entre dos recorreguts o de 5 o de 10 km i es pot fer des del 17 al 31 de desembre. El Club Marathon també recorda que en el matí del 31 de desembre, a les 10.30 hores, hi haurà una mini Sant Silvestre per a xiquets de 4 a 11 anys, amb diferents carreres en funció de l'edat i serà necessària inscripció prèvia.

Les inscripcions per a participar en la Sant Silvestre Crevillentina segueixen obertes a través de la pàgina web del club organitzador: www.marathoncrevillent.com o en la pàgina de www.chiplevante.com. Finalment, serà una carrera amb caràcter solidari perquè de cada inscripció, un euro anirà destinat a Creu Roja i CREVIAFA.

Últimes entrades

Las cookies de este sitio web se usan para personalizar el contenido y los anuncios, ofrecer funciones de redes sociales y analizar el tráfico. Además, compartimos información sobre el uso que haga del sitio web con nuestros partners de redes sociales, publicidad y análisis web, quienes pueden combinarla con otra información que les haya proporcionado o que hayan recopilado a partir del uso que haya hecho de sus servicios.Ver política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies