Esports i Seguretat Ciutadana ultimen tots els detalls per al Campionat d’Espanya 10 KM en Ruta

    Aquest dissabte a partir de les 18:30 hores s’iniciarà la prova esportiva nacional i prèviament, a les 17:00 hores, hi haurà una carrera popular encunyada com el Gran Premi Vegafibra 5K Ciutat de la Catifa «Vila de Crevillent», a la qual s’han inscrit 490 participants

•  El regidor d’Esports, David Amorós Candela, ha avançat que este divendres tindrà lloc la presentació oficial de la prova nacional en el Centre Jove «Juan Antonio Cebrián» amb l’assistència d’atletes olímpics, medallistes nacionals i internacionals que competiran en la prova

•  L’edil de Seguretat Ciutadana, Gema Escolano Berna, ha explicat que la Policia Local garantirà el correcte desenvolupament de la carrera, al mateix temps que s’habiliten nou pàrquings per a estacionar els vehicules

Crevillent (04/04/2024).- El regidor d'Esports, David Amorós Candela, i l'edil de Seguretat Ciutadana, Gema Escolano Berná, han comparegut aquest dijous per a explicar el dispositiu, corts de carrers i altres detalls esportius amb motiu de la celebració del Campionat d'Espanya 10 KM en Ruta en categories Absoluta i Màster que es disputarà este dissabte 6 d'abril a partir de les 18.30 hores en la nostra localitat. L'edil d'Esports ha anunciat que este divendres 5 d'abril tindrà lloc la presentació oficial de la prova en la Saló d'Actes del Centre Jove “Juan Antonio Cebrián” i per la seua part la regidora de Seguretat Ciutadana ha explicat que la Policia Local, amb la col·laboració de Protecció Civil, vetlara pel correcte desenvolupament de la prova esportiva, al mateix temps que existixen nou zones d'aparcaments en el municipi per a donar cobertura a tots els vehicles desplaçats fins a la localitat.

El regidor David Amorós ha afirmat que “és un orgull que Crevillent siga seu d'este Campionat d'Espanya després de la decisió presa per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) que va considerar i va acceptar la nostra candidatura”. Amorós ha recordat que el circuit d'aquesta prova esportiva serà el mateix que el de la tradicional Sant Silvestre Crevillentina ja que ja està homologat per la RFEA i compta amb una solera de 37 edicions en la seua història”. El regidor de l'àrea ha aprofitat l'ocasió per a agrair «el treball impecable» al Club Marathon Crevillent i al Club Atletisme Crevillent com a organitzadors principals de la prova, amb la col·laboració de la Regidoria d'Esports. La prova donarà el seu tret d'eixida a les 18.30 hores amb la categoria femenina i després, a les 20.00 hores, competirà la categoria masculina. “S'ha decidit fer per separat per a donar-li notorietat a la dona perquè moltes vegades en els Campionats d'Espanya en Ruta ixen homes i dones alhora i pot diluir-se l'arribada a meta de la primera dona”, ha argumentat Amorós. Entre els atletes importants que participaran en la cita esportiva trobem a Yago Rojo, Chiki Pérez, Miguel Baidal, Maria Ureña, Alicia Berzosa o Lucía Rodríguez, entre altres.

Presentació oficial del Campionat d’Espanya 10 KM en Ruta y Gran Premi Vegafibra 5K Ciutat de la Catifa «Villa de Crevillent»

L'edil ha avançat que este divendres 5 d'abril tindrà lloc la presentació oficial del Campionat d'Espanya en la Sala d'actes del Centre Jove “Juan Antonio Cebrián” a partir de les 19.00 hores. A este acte acudiran diferents atletes destacats d'esta prova esportiva nacional (atletes olímpics, medallistes nacionals i internacionals i atletes de la província). “Serà el Campionat d'Espanya de 10 KM en Ruta amb més participació en la història en la categoria Màster i el més competitiu perquè les mínimes són les més dures registrades fins al moment en la categoria absoluta”, ha destacat Amorós. El regidor també ha apuntat que “ens hem bolcat absolutament perquè siga una prova diferent de les altres amb una gran qualitat organitzativa mai abans vista, amb activitats prèvies per a les famílies durant el matí del dissabte en el Parc Nou amb la Marató de Contes (iniciativa de la Regidoria de Cultura) o la retransmissió en *streaming de la competició”.

Així mateix, David Amorós ha incidit en què este mateix dissabte, prèviament al Campionat d'Espanya, a les 17.00 hores, tindrà lloc el Gran Premi Vegafibra 5K Ciutat de la Catifa “Vila de Crevillent”. Segons dades de l'organització, en la citada prova popular s'han inscrit 490 participants. “Desitgem que Crevillent es convertisca en la vesprada del dissabte en una autèntica festa de l'esport en la qual els crevillentins i crevillentines participen primer en el 5K i després siguen públic i animen en la prova oficial amb la finalitat que el nostre poble torne a vibrar com el fa cada vesprada del 31 de desembre amb la nostra estimada Sant Silvestre”, ha subratllat David Amorós.

Per part seua, la regidora de Seguretat Ciutadana, Gema Escolano Berná, ha afirmat que els agents de la Policia de Crevillent implicats en el dispositiu garantiran el bon funcionament de la jornada esportiva, comptant amb la col·laboració dels voluntaris de Protecció Civil. A més, Escolano ha avisat que tots els vehicles que es troben en l'itinerari de l'esdeveniment hauran de ser retirats abans de la nit del divendres, incloent-hi els carrers Avinguda Sant Vicent Ferrer, Passeig d'Elx i Gutiérrez de Cárdenas fins al carrer Bolívia, només en sentit Albatera. L'edil de Seguretat Ciutadana ha afegit que estarà prohibit estacionar en tot el traçat del recorregut del campionat en horari de 06.00 a 23.00 hores.

L'edil ha recordat els nou pàrquings habilitats per a absorbir la recol·locació de vehicles o arribada de visitants. “Comptem amb zona de pàrquing 24 hores en la zona de Les Palmeres, en el Tanatori, el Camp de Futbol “Enrique Miralles”, en la zona del Mercadona, en el Poliesportiu “Félix Candela”, ha enumerat Escolano *Berná, qui ha afegit que “també hi haurà pàrquings amb accés restringit, és a dir, que no podran entrar ni eixir vehicles en horari de 15.00 a 23.00 hores i estos es troben en la zona del CEIP *Escoles *Noves, la Rambla, l'Obelisc i l'Auditori de la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”.

Tots dos edils han desitjat que este dissabte Crevillent es convertisca en l'epicentre de l'atletisme nacional, col·locant més al nostre municipi en el mapa mediàtic amb tot el seguiment que pot comportar per part de tots els apassionats de l'esport en general i de l'atletisme en particular.

Últimas entradas

Las cookies de este sitio web se usan para personalizar el contenido y los anuncios, ofrecer funciones de redes sociales y analizar el tráfico. Además, compartimos información sobre el uso que haga del sitio web con nuestros partners de redes sociales, publicidad y análisis web, quienes pueden combinarla con otra información que les haya proporcionado o que hayan recopilado a partir del uso que haya hecho de sus servicios.Ver política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies