Esports revela el cartell del Campionat d’Espanya de 10 KM en Ruta i anuncia la prova popular prèvia «Gran Premi VegaFibra 5K Ciutat de la Catifa Vila de Crevillent»

El cartell anunciador de la prova esportiva compta amb la presència de diferents atletes referents locals com, entre altres, El Hocine Bouchrak, Pascual Pérez, María Teresa Ruzafa o Felipe Egea

El Campionat nacional, contemplat en el calendari oficial de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, es disputarà el pròxim 6 d’abril a partir de les 18:30 hores i just abans hi haurà una prova popular, oberta a la inscripció de qualsevol persona nascuda l’any 2008 i anteriors

L’obertura d’inscripcions per a la carrera popular serà el pròxim 12 de gener al preu de 12 euros

Crevillent (08/01/2024).- L'alcaldessa de Crevillent, Lourdes Aznar Miralles, i el regidor d'Esports, David Amorós Candela, han presentat este dilluns, al costat dels presidents del Club Marathon Crevillent i del Club Atletisme Crevillent, el cartell oficial del Campionat d'Espanya de 10 KM en Ruta que se celebrarà el pròxim 6 d'abril a partir de les 18.30 hores des del Passeig de Fontenay. Així mateix, s'ha aprofitat l'ocasió per a anunciar que, just abans de la prova oficial nacional, contemplada en el calendari de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), tindrà lloc la carrera popular “Gran Premi VegaFibra 5K Ciutat de la Catifa Vila de Crevillent”.

L'alcaldessa Lourdes Aznar ha destacat que “el Campionat d'Espanya 10 KM en Ruta serà una de les millors proves esportives que s'hagen realitzat a Crevillent”, al mateix temps que ha ressaltat “el treball de la Regidoria d'Esports i la implicació dels dos clubs d'atletisme del municipi amb l'objectiu comú que Crevillent puga ser amfitrió d'este campionat”.

Per part seua, el regidor d'Esports, David Amorós, ha revelat el cartell que servirà per a promocionar l'esdeveniment esportiu a través de mitjans de comunicació i xarxes socials. En este disseny presentat, tal com ha manifestat l'edil d'Esports, “existix paritat entre homes i dones amb representació d'atletes locals com María Teresa Ruzafa, també la llegenda de l'atletisme local Pascual Pérez, atletes joves com El Hocine Bouchrak i Felipe Egea o atletes d'adopció com la campiona d'Espanya de 5K, Cristina Juan Torres; així que és un cartell en el qual Crevillent està reflectit”. El regidor de l'àrea ha explicat que s'ha decidit que en este campionat nacional primer es done eixida a la categoria femenina i després a la masculina. “Volem fer-ho per separat per a donar-li la notorietat a la dona perquè moltes vegades en els Campionats d'Espanya en Ruta ixen homes i dones alhora i pot diluir-se l'arribada a meta de la primera dona”. Amorós ha recordat que “per a córrer en esta prova es necessitarà una marca mínima, així que vindran els millors corredors del país a competir a Crevillent”.

A més, David Amorós ha expressat el seu agraïment per la col·laboració públic privada perquè es puguen executar este tipus de projectes. “Agraïm la implicació de Alannia Costa Blanca, Les Palmeres, Grup Enercoop i al patrocinador principal VegaFibra, i esperem que s'unisquen molts més col·laboradors i patrocinadors durant estos mesos de treball perquè no recaiga tot en les arques municipals i puguem, entre tots, nodrir-nos i fer el més gran possible esta prova esportiva”.

Per part seua, el president del Club Marathon Crevillent, Antonio Luis Mas Mas, ha afirmat que “la celebració d'este campionat ve a reconéixer a nostra Sant Silvestre Crevillentina que ja porta 37 edicions i que té un circuit homologat per la RFEA, una cosa necessària perquè puguem ser seu d'esta prova nacional”. Antonio Luis Mas ha afegit que “a proposta de l'edil d'Esports, vam traslladar la candidatura a la federació i la va acceptar; per això, considerem que és molt important que en esta prova col·laborem els dos clubs d'atletisme que tenim en la localitat”. El president del Club Marathon també ha subratllat que “mai abans s'ha fet un campionat d'esta entitat a Crevillent ni en voltants, així que cal valorar-lo perquè serà molt important”.

El president del Club Atletisme Crevillent, José Antonio Tomás Manchón, ha defensat que la idea que este campionat estiguera organitzat pels dos clubs locals d'atletisme li va fer molta il·lusió. “Estem creant un grup humà extraordinari per a organitzar esta prova, on s'unix l'experiència i infraestructura del Club Marathon, que oferix cada any la Sant Silvestre, i nosaltres que som un club jove però amb molta experiència en esta mena de campionats perquè anualment acudim a uns 14 campionats nacionals i observem tot el que ocorre a nivell organitzatiu i tècnic en estes cites esportives”, ha asseverat José Antonio Tomás, qui ha afegit que “este campionat d'Espanya està delimitat a marques mínimes i el nivell serà molt major perquè estem en any olímpic (París 2024) i serà una de les proves amb més nivell de la història en aquesta disciplina”. Com a dada en la presentació, s'ha destacat que el Club Atletisme Crevillent va aconseguir la tercera posició per equips en el Campionat d'Espanya de 10 KM en Ruta, disputat en Don Benito (Badajoz), l'any 2021.

Presentació “Gran Premi VegaFibra 5K Ciutat de la Catifa Vila de Crevillent”

A més, l'edil Amorós ha anunciat que, just abans de la prova oficial nacional, es disputarà a les 17.00 hores la carrera popular “Gran Premi VegaFibra 5K Ciutat de la Catifa Vila de Crevillent”. Esta prova, organitzada també pel Club Marathon Crevillent i pel Club Atletisme Crevillent, en col·laboració amb la Regidoria d'Esports, tindrà l'eixida i meta en el Passeig de Fontenay. En esta prova podrà participar qualsevol persona nascuda l'any 2008 i anteriors, després d'haver-se inscrit en la web www.chiplevante.com o de manera presencial a la botiga de VegaFibra a Crevillent, situada en carrer Gutiérrez de Cárdenas, 2. El termini d'inscripció s'obrirà el pròxim 12 de gener i estarà obert fins al 22 de març inclusivament. El preu d'inscripció a la carrera serà de 12 euros. Aquesta carrera constarà d'una única categoria absoluta, tant masculina com femenina, havent-hi tres trofeu per als tres millors classificats, així com samarreta i obsequi per a tots els participants.

El president del Club Atletisme Crevillent ha expressat que “este 5K, malgrat que tindrà un recorregut un poc dura, és assequible per a totes les persones que isquen a córrer un parell de vegades per setmana”. Així, el president del Club Marathon incidia en eixa línia en explicar que “en concret, els 5 quilòmetres d'esta prova constaran d'un recorregut similar al de la segona volta del circuit de la Sant Silvestre, encara que retallant 1,3 quilòmetres i tindrà, per tant, les seues pujades i baixades, així que serà una mica dura però són només 5 quilòmetres”, ha reiterat.

Tots els participants en la presentació han desitjat que la vesprada del 6 d'abril Crevillent es convertisca en una autèntica festa en la qual els crevillentins i crevillentines participen en el 5K i animen en la prova professional perquè “el nostre municipi torne a vibrar com el fa, per exemple, cada vesprada del 31 de desembre amb la Sant Silvestre”, ha conclòs l'alcaldessa.

Últimes entrades

Las cookies de este sitio web se usan para personalizar el contenido y los anuncios, ofrecer funciones de redes sociales y analizar el tráfico. Además, compartimos información sobre el uso que haga del sitio web con nuestros partners de redes sociales, publicidad y análisis web, quienes pueden combinarla con otra información que les haya proporcionado o que hayan recopilado a partir del uso que haya hecho de sus servicios.Ver política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies